Over ons

Hallo, wij zijn Dia...
Wij zijn ontwikkelaar en uitgever van het adaptieve Dia-leerlingvolgsysteem en methodeonafhankelijk oefenmateriaal. Door deze toetsen formatief in te zetten, kun je jouw leerlingen laten groeien. Diatoetsen zijn er voor het basis- en het secundair onderwijs. De toetsen zijn het resultaat van jarenlang ontwikkelings- en praktijkgericht onderzoek.

De leerling centraal
Leerlingen in het basis- en secundair onderwijs moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Onze adaptieve en digitale toetsen, rijk oefenmateriaal en doorlopende leerlijn helpen die groei richting te geven.
De basis voor maatwerk
Onze toetsen zijn diagnostisch van aard. In de Dia-Groeiwijzer vind je per deelgebied en op basis van leerlingprofielen gedetailleerde informatie over de sterke en minder sterke kanten van een leerling. Vervolgens wordt flexibel inzetbaar oefenmateriaal aangeboden (zoals Diaplus Tekstenlab en Groei), of er wordt verwezen naar ander wetenschappelijk onderbouwd materiaal. Dit kan zowel in de klas als daarbuiten worden ingezet.
Ouders en begeleiders
Voor ouders en begeleiders bieden we de zekerheid van betrouwbare middelen die hun kind centraal stellen en niet hun prestaties. Onze middelen zijn er niet om af te rekenen, maar om te helpen richting geven aan een gezonde, positieve ontwikkeling van hun kind.
Organisatie
De toetsen die wij maken zijn bedoeld als instrumenten voor leraren om het onderwijs te verbeteren en om jonge mensen te helpen groeien. Daarbij streven wij de hoogste kwaliteit na van wetenschappelijk onderbouwde toetsen en een vooruitstrevende manier van omgaan met toetsresultaten. Op school, in de klas en altijd met oog voor de behoeften van individuele leerlingen.
Ik vind het geweldig dat je 1 minuut na het afnemen de resultaten al kunt zien
Onze zorguren worden nu veel efficiënter ingezet, omdat we ze koppelen aan de dia-resultaten.
Je krijgt veel meer info dan bij de traditionele leerlingvolgsystemen: Kindbeeld, klasbeeld, schoolbeeld.
We kunnen met de dia-data aan de slag om onze klasdifferentiatie beter uit te werken.